Sommarvikariat till äldreomsorg

Publicerad 26 januari 2024
📍
Värmland, Kil
🗓
Sista dag att söka: 3 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Är du en omtänksam och engagerad person som vill göra skillnad i människors liv?

I Kil finns massor av engagerade medarbetare som går till jobbet varje dag för att göra skillnad för medborgare i Kils kommun.

Vi tror på att skapa en arbetsmiljö där kreativitet, trygghet och personlig utveckling är i fokus.

Nu söker vi entusiastiska sommarvikarier som delar vår passion för att bidra till en meningsfull och god vardag för äldre invånare i Kils kommun.

- Hos oss får du möjlighet att utvecklas och växa både professionellt och personligt.
- Hos oss får du en gedigen introduktion som leds av våra bästa medarbetare.
- Hos oss får du arbeta nära våra ordinarie medarbetare som stödjer dig i situationer där du kanske känner dig lite osäker.
- Varje dag får du möjlighet att påverka och göra verklig skillnad i människors liv.

Vi erbjuder schemalagd arbetstid under juni, juli och augusti som deltid eller heltid. Den som önskar kan även visa intresse för en timavlönad visstidsanställning under resten av året (före och/eller efter sommarperioden).

Verksamheten är uppdelad utifrån hemtjänst och särskilt boende (boende för äldre). Gemensamt för de båda verksamheterna är att det görs många insatser av stor betydelse för människor dygnet runt, alla dagar på året.

Vi söker undersköterskor/vårdbiträden till

- Äldreboendet Karslund, Sannerud och Åkerbo som är vårt omvårdnadsboende/demensboende i Kil

- Hemtjänsten i Kil

Läs gärna mer om våra verksamheter på https://www.kil.se/Naringsliv--arbete/lediga-jobb-och-arbetsmarknad/valkommen-att-jobba-tillsammans-med-oss/

Arbetsuppgifter
Du kommer att få en god introduktion inför sommaren för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll. När du arbetar kommer det att finnas någon van kollega med erfarenhet att vända sig till med eventuella frågor. Som sommarvikarie hos oss kan vi erbjuda dig ett varierande, meningsfullt och omväxlande arbete med varierande arbetstider. Hos oss arbetar man dagtid, kvällstid eller natt på både vardagar och helger.

Ditt uppdrag är att tillsammans med övriga kollegor kunna ge en god vård och omsorg, aktivera och handleda den enskilde utifrån den enskildes behov. I arbetet ingår också att dokumentera, läsa journaler och arbeta utifrån genomförandeplaner.

Under ditt vikariat och utifrån din kompetens samt tjänstgöringsgrad kan du få möjlighet att arbeta inom flera av sektorernas verksamheter.

Exempel på olika arbetsuppgifter är:

- Bidra till meningsfulla aktiviteter och gemenskap med andra
- Tillgodose kundens behov i dennes dagliga liv. Kan vara både fysiska och psykiska behov
- Hälso- och sjukvårdsuppgifter utifrån delegering

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning, erfarenhet eller intresse av att arbeta inom vård och omsorg. Meriterande är vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med de personer som behöver stöd och hjälp. Du är flexibel, ansvarstagande och har tålamod, du ska vara minst 18 år. För att klara arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Körkort för manuell växellåda är krav inom vissa hemtjänstområden. Uppvisande av körkort är obligatoriskt om du anställds inom områden där körkort krävs.

Tror du att du är rätt person för att göra skillnad med oss? Skicka ditt CV och ett personligt brev där du delar med dig av ditt engagemang och hur du kan bidra till Kil kommuns medborgare

Villkor
Antal tjänster och sysselsättningsgrad varierar efter behov. Det är viktigt att du i din ansökan uppger inom vilken verksamhet du önskar arbeta. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Kils kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via angiven länk (inte med e-post eller i pappersformat). Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Vi har redan gjort våra medieval för denna rekrytering och undanber oss ytterligare kontakter angående försäljning av annonsplatser eller diskussioner om samarbeten.

pKhCD3IoTtkNcjQVV1WE