Sommarvikariat till funktionsstöd

Publicerad 29 januari 2024
📍
Värmland, Kil
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Är du en omtänksam och engagerad person som vill göra skillnad i människors liv?

I Kil finns massor av engagerade medarbetare som går till jobbet varje dag för att göra skillnad för
medborgare i Kils kommun.

Vi tror på att skapa en arbetsmiljö där kreativitet, trygghet och personlig utveckling är i fokus.

Nu söker vi entusiastiska sommarvikarier som delar vår passion för att bidra till en meningsfull och god vardag för invånare med funktionsnedsättning i Kils kommun.

• Hos oss får du möjlighet att utvecklas och växa både professionellt och personligt.
• Hos oss får du en gedigen introduktion som leds av våra bästa medarbetare.
• Hos oss får du arbeta nära våra ordinarie medarbetare som stödjer dig i situationer där du kanske känner dig lite osäker.
• Varje dag får du möjlighet att påverka och göra verklig skillnad i människors liv.

Vi erbjuder schemalagd arbetstid under juni, juli och augusti som deltid eller heltid. Den som önskar kan även visa intresse för en timavlönad visstidsanställning under resten av året (före och/eller efter sommarperioden).

I arbetet möter du olika personligheter i blandade åldrar och med olika intresseområden. Du möter allt mellan den som är vuxen och som nu behöver dig för lite extra stöd i vardagen till barn och ungdomar som behöver någon som kan vara med dem i deras vardag och skapa bra dagar tillsammans.

Vi söker stödassistenter till:

- Boende enligt LSS

- Socialpsykiatriboende

- Boendestödjare inom socialpsykiatrin

- Daglig verksamhet

- Korttidstillsyn/korttidsvistelse barn och unga LSS

- Personliga assistenter till brukare med beslut om assistans enligt LSS

Oavsett vad du vill arbeta med kan vi lova dig ett varierande arbete med många viktiga mänskliga möten. Ett sommarvikariat hos oss är en bra start i din karriär inom funktionshinderområdet eller vård och omsorg och en möjlighet att vidareutvecklas i ditt yrke.

Läs gärna mer om våra verksamheter på https://www.kil.se/Naringsliv--arbete/lediga-jobb-och-arbetsmarknad/valkommen-att-jobba-tillsammans-med-oss/

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att tillsammans med övriga kollegor ge en god vård och omsorg, aktivera och handleda den enskilde utifrån den enskildes behov. I arbetet ingår också att dokumentera, läsa journaler och arbeta utifrån genomförandeplaner.

Exempel på olika arbetsuppgifter är:

- Bidra till meningsfulla aktiviteter och gemenskap med andra
- Matlagning och andra praktiska arbetsuppgifter i boendemiljön
- Tillgodose kundens behov i dennes dagliga liv. Kan vara både fysiska och psykiska behov
- Hälso- och sjukvårdsuppgifter utifrån delegering

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning, erfarenhet eller intresse av att arbeta inom vård och omsorg. Meriterande är vård- och omsorgsutbildning, Barn och fritidsprogrammet, Behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med de personer som behöver stöd och hjälp. Du är flexibel, ansvarstagande och har tålamod, du ska vara minst 18 år. För att klara arbetet krävs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Körkort för manuell växellåda är krav inom de flesta verksamhet inom funktionsstöd. Uppvisande av körkort är obligatoriskt om du anställds inom områden där körkort krävs.

För anställning begär vi att se ett utdrag från belastningsregistret.

Uppvisande av legitimation är obligatoriskt för alla vikarier.

Villkor
Antal tjänster och sysselsättningsgrad varierar efter behov. Det är viktigt att du i din ansökan uppger inom vilken verksamhet du önskar arbeta. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Kils kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via angiven länk (inte med e-post eller i pappersformat). Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Vi har redan gjort våra medieval för denna rekrytering och undanber oss ytterligare kontakter angående försäljning av annonsplatser eller diskussioner om samarbeten.

ztFqVMqAQVXUy74mSZZN