Sommarvikarie på daglig verksamhet inom Nytida

Publicerad 15 mars 2024
📍
Stockholm, Stockholm
🗓
Sista dag att söka: 1 maj 2024
Säsongsanställning
11 dagar - upp till 3 månader
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Nu söker vi sommarvikarier till våra dagliga verksamheter i Stockholm som vill göra världen lite bättre en människa i taget!

Vi vill hitta dig som vill ha ett roligt och lärorikt sommarjobb där du får jobba i direkt socialt arbete och stötta personer med funktionsvariationer till utveckling.

Denna rekrytering riktar sig till flera dagliga verksamheter i Stockholmsområdet, du kommer få möjlighet att önska vilket geografiska område du är intresserad av i ansökan.

Om rollen
I din roll som sommarvikarie (assisterande coach) stöttar, motiverar och möjliggör du utveckling för personer med olika funktionsvariationer. Du kan möta personer som har en förvärvad hjärnskada, intellektuell funktionsnedsättning, autism, demens och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.

Verksamheten är individuellt utformad. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser! Vilket innebär att verksamheten varierar från person till person. Dina arbetsuppgifter som assisterande coach kan därför variera beroende på vilka deltagare du arbetar med. En önskan kan vara att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. Det kan också handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och ha ett meningsfullt sammanhang. Vi ordnar också utflykter och har externa aktiviteter där vi använder enhetens bil eller åker kommunalt. Under sommarveckorna ger vi gärna lite extra guldkant i verksamheterna.

Om verksamheterna
Vi har flera verksamheter runt om i Stockholmsområdet. Verksamheterna kan skilja sig åt utifrån att det finns olika inriktningar och målgrupper. Vi har aktiviteter inom; djur och natur, kultur och skapande, träning och hälsa, jobb och utbildning, person och relation.

Vilken enhet som blir aktuellt för just dig sker i slutstadiet av rekryteringsprocessen. Matchningen av enhet baseras på önskemål, behov och geografisk placering. De perioder som vi söker sommarvikarie är mellan juni och september månad.

Till dig från oss...

- Introduktion

- Förmånsportal med rabatter

- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende

Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.

- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.

- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.

Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.
Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av terapidjur.

Din erfarenhet och kunskap

Kravet är att du har gymnasial utbildning inom vård och omsorg eller likvärdig utbildning. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Det är meriterande om du har eller har påbörjat en eftergymnasial utbildning, exempelvis som socionom, arbetsterapeut, beteendevetare, fysioterapeut, specialpedagog, hantverkspedagog, hälsopedagog, folkhälsovetare eller liknande. Det är även meriterande om du har körkort och erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Du är prestigelös, modig och ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team, stötta dina kollegor och har alltid våra deltagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024.05.01 (urval sker löpande)
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
Har du frågor? Kontakta: lisa.sjolund@nytida.se (OBS endast via mail)
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)

oMfmIb1Y0DL3TqDNBBlK