Sommarvikarier till äldre- och omsorgsförvaltningen

Publicerad 22 december 2023
📍
Stockholm, Sigtuna
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Äldre- och omsorgsförvaltningen ger service, stöd, vård och omsorg till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ansvarar för myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning. Förvaltningen bedriver verksamhet inom äldreomsorg, LSS, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, anhörigstöd och myndighetsutövning. Allt arbete utförs med invånaren i fokus med utgångspunkt i värdegrunden; bemötande, delaktighet, förtroende och trygghet. Tillsammans gör vi varandra bra och arbetar för att uppnå äldre- och omsorgsförvaltningens vision som är livskvalitet hela livet.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill arbeta som sommarvikarie hos oss! Våra arbetsplatser finns i Sigtuna och Märsta.

Arbeta med personer med funktionsnedsättning:

• Stödassistent på gruppbostad/servicebostad
Du arbetar både i brukarnas egna lägenheter och i de gemensamma utrymmena. Arbetet bedrivs med bemanning dygnet runt. Brukarna på våra gruppbostäder behöver stöd och hjälp med bl.a. hygien, matlagning, städ och tvätt, kommunikation samt olika aktiviteter som ingår i deras vardagliga liv. Brukarna på våra servicebostäder behöver oftast mycket stöd och hjälp under vissa kortare tider på dagen, till exempel med morgonrutinerna inför sin arbetsdag, påminnelse och stöd i samband med måltider, stöd i kommunikation och personliga kontakter.

• Handledare inom daglig verksamhet
Som handledare arbetar du dagtid inom kommunens dagliga verksamheter och dina arbetsuppgifter är att stötta och handleda våra brukare så att de på ett tillfredställande sätt klarar av sitt dagliga arbete inom sina anpassade arbetsgrupper och uppgifter.

• Personlig assistent
Verksamheten bedrivs dygnet runt och våra personliga assistenter arbetar i kundernas enskilda hem. Inga gemensamma utrymmen finns och arbetet innebär mestadels ensamarbete tillsammans med kund. Assistans i hemmet ges till personer som klarar av att bo kvar i sin egen bostad med individuellt anpassat stöd.

• Stödassistent inom socialpsykiatri
Här arbetar du med personer med långvarig psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning som har betydande svårigheter i sitt dagliga liv. Uppdraget är att skapa förutsättningar för att de ska kunna delta i samhället och leva ett självständigt liv. Hot-och våldssituationer kan förekomma. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt. Vi arbetar MI inspirerat.

Arbeta med äldre personer, över 65 år:

• Särskilt boende/Äldreboende
På våra särskilda boenden arbetar du med omsorg, service och omvårdnad för de äldre. Du kommer arbeta både enskilt och i team. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt så du kommer behöva arbeta obekväma arbetstider. Genomförande av aktiviteter tillsammans med brukarna ingår också i ditt uppdrag. Brukarna har egna rum med gemensamma utrymmen i anslutning.

• Dagverksamhet
Som anställd inom dagverksamhet skapar du meningsfulla aktiviteter för äldre personer med demensdiagnos utifrån ett personscentrerat arbetssätt. Du arbetar dagtid måndag till fredag.

KVALIFIKATIONER
Vid anställningens start behöver du vara minst 18 år. Lämplig utbildning inom vård och omsorg och/eller erfarenhet av detta är mycket meriterande. Vidare kräver arbetet god datorvana samt att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift då du har dokumentationsskyldighet.

För tjänsten som stödassistent inom socialpsykiatri är körkort ett krav, dessutom är det meriterande om du är van att arbeta med riskbedömningar och beteendekartläggningar.

Du jobbar enligt Sigtuna kommuns värdegrund; invånaren först, allas lika värde och kvalitet i fokus. Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du arbetar strukturerat och är ansvarsfull, trygg i dig själv och bra på att samarbeta.

I samband med att du ansöker kan du enkelt ange inom vilken verksamhetsgren du vill arbeta.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Din ansökan gör du enkelt genom att bifoga ditt CV och svara på några urvalsfrågor kopplade till denna tjänst. Vi ber dig dock att inte bifoga personligt brev.

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

pgV7FQkI7cuVhjCbuThs