Sommarvikarier till omsorgs- och socialförvaltningen

Publicerad 8 december 2023
📍
Östergötland, Mjölby
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Har du fyllt 18 år och vill ha ett utvecklande och roligt sommarjobb som skapar plats för livsglädje? Omsorgs- och socialförvaltningen söker nu vikarier till våra olika verksamheter inför vår och sommaren 2024.

ARBETSUPPGIFTER
Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande arbete där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag. Vi har flera olika verksamheter som du kan välja att arbeta inom;

- Hemtjänst
- Socialpsykiatrin
- Korttidsboende/rehabilitering
- Gruppboende och korttidsboende LSS
- Personligt utformat stöd
- Vårdboende äldreomsorg

Din arbetsdag kommer vara fylld med arbetsuppgifter som huvudsakligen består av att utifrån individuella behov ge stöd och service samt omvårdnad till våra kunder. Det kan innebära till exempel hjälp med hygien, medicinhantering, matlagning och rehabträning. Det handlar även om att genom olika aktiviteter skapa livsglädje och motivation hos våra kunder genom till exempel promenader och utflykter.

Personligt utformat stöd är ett bistånd som kan beviljas för personer som omfattas av LSS-personkrets och som bor i ordinärt boende. Det kan bli aktuellt då det inte är lämpligt eller inte fungerar med ordinär hemtjänst eller där LSS-insatser, som personlig assistans inte är tillämpbara. Här förekommer jourtjänstgöring.

Korttidsboende/rehabilitering är en form av vårdboende för en begränsad tid. Anledningen kan vara att personen behöver extra hjälp och stöttning efter en sjukhusvistelse, avlasta anhöriga, behöver rehabilitering i form av medicinska och/eller fysiska åtgärder såsom träning, för att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att arbeta enligt ett schema med antingen dag, kvälls- och helgarbete eller natt- och helgarbete.

Semesterperioderna är under sommaren förlagda under månaderna juni, juli och augusti. För den vikarie som väljer att arbeta minst 80% under 8 sammanhängande veckor utgår en villkorsstyrd ersättning på 7000 kronor utöver lönen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genomfört en gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom vård och omsorg, men även du som inte har erfarenhet är varmt välkommen att söka.

Då vi enligt lag är skyldiga att dokumentera vårt arbete är det av stor vikt att du har god datavana och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt, därav är språktest en del av rekryteringsprocessen. Inom vissa verksamheter krävs även B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du engagerad, lyhörd, ansvarsfull och empatisk. Du trivs i mötet med andra människor och har god samarbetsförmåga.

Om du kallas till intervju ska du ta med dig legitimation och betyg, arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare samt kontaktuppgifter till aktuell referens.

Vi erbjuder dig som ny vikarie hos oss en individuell introduktionsplan som är anpassad efter dina och verksamhetens behov. Som en del i introduktionsplanen får du en grundlig digital utbildning. Utbildningen är obligatorisk och ersättning utgår för tiden. För oss är det viktigt att ge dig rätt förutsättningar så du känner trygghet i din yrkesroll. Hos oss finns det även stora möjligheter att få fortsätta som vikarie även under hösten och även kunna pröva olika verksamheter inom omsorgs- och socialförvaltningen.

ÖVRIGT
Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

pLdVEZnRzbMWM9Y4Rnod