Sommarvikarier till vård- och omsorgsboende

Publicerad 26 mars 2024
📍
Stockholm, Lidingö
🗓
Sista dag att söka: 8 maj 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Lidingö stad utvecklar just nu framtidens äldreomsorg - vill du vara med? Högsätra är ett vård- och omsorgsboende för den som behöver vård och omsorg dygnet runt. Hos oss finns 69 platser och sammanlagt 4 avdelningar med inriktning mot både somatiska- och demenssjukdomar. Vi har även växelvård samt korttidsboende.

Sedan juni 2015 är boendet Silviacertifierat. Det betyder att alla vi som arbetar inom äldreomsorgen får en gemensam utbildning i demensvård. Det märks på kvalitén i vårt arbete att vi alla har kunskap om omsorg och bemötande, oavsett vad vi jobbar med. Vi är även sedan 2022 ett akademiskt vård- och omsorgsboende. För att vara i framkant och ha senaste forskning och utveckling inom vår verksamhet har vi ett samarbetsavtal med Marie Cederskiölds Högskola.

Vi tillhör omsorgs- och socialförvaltningen som är en av våra sex förvaltningar i Lidingö stad. Hos oss arbetar cirka 800 medarbetare med att stötta våra invånare i livets alla skeenden. Vi jobbar med äldreomsorg, socialpsykiatri, funktionsnedsättning samt individ och familjeomsorg. Vi sätter alltid individens behov i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Som undersköterska/vårdbiträde hos oss arbetar du för att ge en god och kvalitetssäkrad vård till omsorgstagarna. Du arbetar bra i team och ger god vård och omsorg utifrån boendes individuella behov och önskemål. Du ska stödja och komplettera den boendes egna förmågor, uppmuntra till egna initiativ och hjälpa den boende att hantera sin vardag.

I dina arbetsuppgifter ingår att hjälpa äldre med stöd utifrån biståndsbeslut och genomförandeplaner. Detta kan till exempel vara hjälp med på- och avklädning, måltidsstöd, samtalsstöd och hygien. Som undersköterska/vårdbiträde arbetar du med vissa uppgifter på delegering från sjuksköterska och utför då arbetsuppgifterna inom ramen för hälso-och sjukvårdslagen.

Arbetet innebär dag, kväll och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu utbildade undersköterskor/vårdbiträden gärna med tidigare erfarenheter av äldreomsorg för sommarvikariat/timanställning. Din kommunikationsförmåga är god och du behärskar svenska i både tal och skrift. Vi ser även att du har god datorvana.

Som person är du lugn, empatisk, trygg och flexibel i din yrkesroll och värdesätter gott samarbete. Du hittar gärna nya lösningar i arbetet och låter dig inte hindras när problem uppstår. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. Vi förväntar oss därmed att du bidrar med engagemang, ett professionellt förhållningssätt och att du tar initiativ för att ständigt utveckla dig och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen till Lidingö stad! Här kan du njuta av närheten till natur & skärgård med endast 15 minuters avstånd till T-centralen. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Vi vill ständigt förbättras och strävar efter att vara en lärande organisation i framkant. Om du delar vår passion för utvecklande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en inkluderande arbetsplats är det till oss du ska söka för att bli en del av oss i Lidingö stad! Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och berikande arbetsmiljö där vi kan växa och göra skillnad tillsammans.

I Lidingö stad krävs det att du uppvisar utdrag ur polisens belastningsregister före anställning inom utförarverksamhet inom äldreomsorg och funktionsnedsättning. Detta begär du utdrag om på polisens hemsida. |Polismyndigheten (polisen.se)

Lidingö stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering så att varje person bedöms utifrån sin kompetens och att vi motverkar diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

2KqxZt8bHsq928WHtx2k