Sommarvikarierande fysio- och arbetsterapeuter till SVU/Korttid Rehab

Publicerad 18 januari 2024
📍
Skåne, Malmö
🗓
Sista dag att söka: 26 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ref: 20240108

Välkommen till avdelningen för myndighet, enhet SVU (samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård)/Korttid! Nu söker vi sommarvikarierande fysiosterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter till teamet.

Vi är ett team som trivs mycket bra med varandra. Vi sätter laget före jaget och vi alla hjälper varandra i våra ärenden för att få en helthetssyn över brukaren. Teamet som du kommer att arbeta i består av tio biståndshandläggare, fem sjuksköterskor, tre arbetsterapeuter och tre fysioterapeuter som alla besitter olika erfarenheter som berikar gruppen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut i Malmö stad skapar du goda förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier och arbetet tar utgångspunkt från den enskildes behov, personliga förutsättningar och delaktighet.

Som fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut inom SVU/Korttid är du del av ett vårdplaneringsteam där du ansvarar för en trygg och säker hemtagning av patienter från slutenvården och uppföljning på korttidsvistelse. Tillsammans med dina kollegor planerar ni för hemgång vilket kan innebära digital planering, personliga möten på sjukhuset eller telefon/Skypeplaneringar.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut.
• Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket samt av SVU. 
• För arbetet krävs god kunskap i gällande lagstiftning, fastställda mål och riktlinjer. 
• Du behöver ha vana att hantera olika IT-verktyg och har du tidigare erfarenhet av dokumentationssystemet procapita är det en fördel.
• Vidareutbildning inom ortopedi och demenssjukdom är meriterande.
• I arbetet behöver vi ibland förflytta oss med bil eller cykel, det är därför bra om du kan cykla och/eller har b-körkort för manuellväxlad bil.
• Arbetet innefattar en stor del kommunikation och dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

För att trivas i rollen behöver du ha förmågan att enkelt förhålla dig till ändrade omständigheter i arbetet och ha ett lösningsfokuserat och serviceinriktat förhållningssätt. Som medarbetare är du initiativrik och tar aktiv del i utvecklingen av vår verksamhet. Du har god servicekänsla och kommunikationsförmåga och är lyhörd för patienternas individuella behov.

Utdrag ur Belastningsregistret
När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida. Utdraget vi efterfrågar är "kontroll av egna uppgifter": http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen
Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är organiserad i tre enheter varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut.  

I dagligt tal kallar vi oss SVU, en förkortning av samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Enheten består av cirka 80 medarbetare uppdelat i tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb 

Information om tjänsten
Anställningsform: Sommarvikariat
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi kommer att göra löpande urval och intervjua under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag! 

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa! 

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

KWDV8vFmX9vmL0jUseIM