västra götalandsregionen logo

Specialistläkare Allmänmedicin

Publicerad 20 februari 2024
📍
Västra Götaland, Bengtsfors
🗓
Sista dag att söka: 19 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.Om oss

Vi på Närhälsan Bengtsfors Vårdcentral är ett härligt gäng som är måna om varandra och vill tillsammans skapa goda förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

Ett välkomnande klimat, samarbete och hjälpsamhet är några av ledorden. Närhälsan Bengtsfors vårdcentral är belägen i det lilla vilda landskapet Dalsland. Här finns fantastiska möjligheter till friluftsliv, naturen är orörd och trängsel känns långt bort. Dalsland är det landskap i Sverige med högst sjöandel.

Vi betjänar cirka 7 600 patienter som valt att lista sig hos oss. Hos oss arbetar distriktsläkare, andra specialistläkare, distriktssköterskor, specialsjuksköterskor inom diabetes, astma/KOL, hjärta/kärl och BVC.  Vi har även psykiatrisjuksköterska/KBT-terapeut, psykoterapeut, psykolog, undersköterskor och medicinska sekreterare.

I anslutning till vårdcentralen finns mödrahälsovård, ungdomsmottagning och rehabmottagning. Hos Närhälsan verkar du i den lilla verksamheten nära patienten men med den stora organisationens möjligheter till utbildning och utveckling. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan:  https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Omkring 50-60% av tjänsten är arbete med hemsjukvård, två särskilda boenden och även patienter inskrivna i hemsjukvård som bor i eget boende. Arbetet sker i nära samverkan med kollegorna i den kommunala primärvården.

Övrig tid omfattar det breda allmänmedicinska arbetsinnehållet med ansvar för patienter i alla åldrar och situationer. Det långa avståndet till närmsta akutmottagning gör att patienten många gånger söker din hjälp istället för att söka sjukhuset, vi sköter många gånger det akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade personer som måste vidaretransporteras till sjukhus.

Arbetet är självständigt och väldigt omväxlande. I arbetet ingår handledning av såväl AT-läkare, ST läkare, underläkare och studenter.

Om dig

Du är legitimerad läkare och har specialistutbildning i området allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten.

Du har erfarenhet av arbete på vårdcentral och du har erfarenhet och intresse av att arbeta med äldre.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt men du förväntas också deltaga i verksamhetens utvecklingsarbete. I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden: Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

hmwnpJhqnkvUVnSUtLxI