region skåne logo

Specialistläkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Vä i Kristianstad

Publicerad 11 mars 2024
📍
Skåne, Kristianstad
🗓
Sista dag att söka: 22 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Vi bygger för framtiden! Är du vår nya specialist i allmänmedicin?

Vårdcentralen Vä är den lilla vårdcentralen med det stora hjärtat. Vi är en ackrediterad hälsovalsenhet strax utanför Kristianstad hit tar du dig enkelt med bil eller buss! Här arbetar cirka 25 medarbetare som ständigt strävar efter att ge bästa möjliga service och högkvalitativa vård åt våra 5100 listade patienter. Vår personalstyrka består bland annat av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist, fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi tillhandahåller läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, äldrevårdsmottagning, diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, undersköterskeledda mottagningar och barnhälsovård. Vårdcentralen Vä driver dessutom ett av Region Skånes två MMS-team där möjlighet finns att arbeta med smärtpatienter på ett multimodalt sätt. Vi erbjuder också råd och stöd till ett äldreboende samt åt kommunal hemsjukvård. Enheten har en lång tradition som utbildningsenhet, med både ST-läkare och AT-läkare på plats. Vår enhet präglas av ett gott arbetsklimat, utvecklingsanda, god struktur och tydliga behandlingsriktlinjer.


ARBETSUPPGIFTER
Som läkare hos oss får du ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att använda din specialistkompetens fullt ut genom arbetsuppgifter på bland annat vår distriktsläkarmottagning och barnhälsovård. I tjänsten ingår även hembesök, handledning av utbildningsläkare, samt rådgivning och stöttning åt specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor som arbetar i kommunen samt vårt särskilda boende. Tjänsten innebär också arbete i jourverksamhet på kvälls- och helgmottagning. Utvecklingen av mobilt läkarstöd pågår och kommer att ingå i tjänsten längre fram. Likaså kan tjänstgöring i MMS-teamet komma att ingå. Därtill är du delaktig och drivande i förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.

Vi uppmuntrar sidouppdrag såsom AKO-arbete, deltagande i läkemedelsråd, kvalitetsarbete med mera då det anses berikande både för verksamheten i stort och för arbetsmiljön. Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i form av kontinuerlig fortbildning, såväl intern som extern, utifrån både egenintresse och verksamhetens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård, med en specialistutbildning i allmänmedicin. Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets skala. Därtill är B-körkort ett krav då resor i tjänsten förekommer. Om du har tidigare erfarenhet av arbete i primärvård och barnhälsovård är det meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i PMO, Pascal och andra förekommande system inom primärvården.

Som person gillar du att ta dig an utmaningar med en problemlösande och nyfiken inställning. Du är en god arbetskollega som bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Vi värdesätter att du har en god samarbetsförmåga och trivs med ett tvärprofessionellt samarbete. Du arbetar efter och delar Region Skånes värderingar genom att du är välkomnande och drivande, samt arbetar med omtanke och respekt mot såväl patienter som kollegor.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ye4NGxUWt2JzIP7eD1ca