region kronoberg logo

Specialistläkare i allmänmedicin till vårdcentralerna i Åseda och Lenhovda

Publicerad 8 mars 2024
📍
Kronoberg, Uppvidinge
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Välkommen till primärvård, psykiatri och rehab! Ett verksamhetsområde som står inför en spännande framtid med utveckling av god och nära vård. Primärvård, psykiatri och rehab består av 21 offentligt drivna vårdcentraler, 1177 vårdguiden, specialistpsykiatri, rehab- och habiliteringsverksamheter samt familjehälsan och En väg in för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för våra patienter, att Kronobergarna ska få rätt vård och behandling av bästa möjliga kompetens i rätt tid och på rätt vårdnivå.

Vi söker nu efter 3 specialistläkare i allmänmedicin som vill vara med och forma framtidens nära vård tillsammans med oss på vårdcentralerna i Åseda och Lenhovda. Vårdcentralerna gör nu en större satsning för att rekrytera läkare till de båda enheterna för att stärka våra härliga team med specialistläkare som brinner för vårdcentralsarbetet och dess patienter. Som specialistläkare hos oss erbjuder vi dig ett omväxlande och stimulerande arbete på en arbetsplats med god stämning, bra laganda, där vi hjälps åt med patienten i centrum. Vi har en positiv inställning till nya idéer och arbetssätt där du kommer vara en viktig del.

Vi arbetar utifrån målsättningen 1100 listade patienter per läkare och har siktet inställt på att skapa en god kontinuitet och tillgänglighet för våra patienter och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Men kontinuiteten i primärvården kan inte vila på bara en person - teamarbete är därför centralt hos oss och samtliga yrkeskategorier i teamet delar ett gemensamt ansvar för att patienten blir väl omhändertagen. Här gäller laget framför jaget och vi arbetar med att skapa förutsättningar för teamet på vårdcentralen att finnas där för patienten.

Vårdcentralerna Åseda och Lenhovda finns placerade i Uppvidinge-kommun mitt i Smålands glasrike med ca 3700, respektive 2700 patienter listade hos sig. Här får patienterna vård och behandling i alla livets skeden och det bedrivs bland annat barnavårdscentral/familjecentral, äldremottagning och diabetesmottagning på vårdcentralerna. Det finns till viss del möjlighet att utforma tjänsten utefter ditt individuella intresse. Placering av tjänsten sker enligt överenskommelse.

Läs gärna mer om vad vi erbjuder dig som specialist i allmänmedicin i Region Kronoberg
https://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/specialist-i-allmanmedicin/

Om du funderar på att flytta hit erbjuder vi dig inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronoberg. Läs mer om det och våra andra förmåner här: http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-kronoberg/formaner/

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill skapa förutsättningar för att du ska kunna fokusera på det du gör bäst - att vara specialist i allmänmedicin och göra gott för dina patienter. Vi arbetar enligt rätt använd kompetens (RAK) och utreder vilka uppgifter som kan göras av andra yrkesgrupper. Det har bland annat resulterat i att medicinska sekreterare bokar och kallar och håller ihop de medicinska processerna. Vi har även undersköterskemottagningar och sjuksköterskemottagningar som bland annat har som uppgift att följa upp patienterna.

Just nu fokuserar vi bland annat på att utarbeta kliniska spår för de stora patientgrupperna och arbetar för att ta fram nya arbetssätt för att kunna ta hand om de patienter som behöver oss mest. Vi har även ett pågående arbete med att lista patienterna på fast läkarkontakt för att ytterligare förbättra kontinuiteten.

Förutom sedvanligt arbete som specialist i allmänmedicin kommer du att:
• Vara drivande i att utveckla och bygga upp framtidens vårdcentral.
• Få en viktig roll i att utveckla och integrera förebyggande och hälsofrämjande insatser i vården.
• Handleda utbildningsläkare, AT-läkare och ST-läkare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin.

Som person är du prestigelös, tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Du är teamorienterad, lösningsfokuserad och har såklart ett genuint intresse för primärvården. Vi värdesätter att du kan möta olika människor utifrån deras behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Vi tillämpar löpande rekrytering.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

TgGtAshY1iZBZIIUf7Aa