Specialistläkare, mobil hemsjukvårdsläkare, till Årjäng

Publicerad 22 januari 2024
📍
Värmland, Årjäng
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8600 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling, kollektivtrafik samt kultur och bildning.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver vårdcentraler över hela länet och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Vi vill förbättra vården för sköra äldre och kroniskt sjuka patienter.

Vi tror på att ta vården hem till patienter som har en komplex sjukdomsbild och där det finns ett stort behov av samarbete mellan slutenvården, primärvården och den kommunala hemsjukvården. Vi arbetar aktivt med god och nära vård vilket innebär en utveckling inom digitaliserad vård i hemmet för att minska onödiga resor för våra patienter. Vi arbetar också med digitalisering inom primärvården och den kommunala hemsjukvården. Vill du vara med och driva utvecklingen framåt?

Arbetsbeskrivning
Vi söker en specialistläkare på 70% med specialistkompetens inom allmänmedicin eller annan närliggande specialitet, exempelvis geriatrik, som mobil hemsjukvårdsläkare med placering på vårdcentralen i Årjäng. Om så önskas kan tjänsten utökas med uppdrag på vårdcentralen. 

Hemsjukvårdsläkaren utgör en fast läkarkontakt och koordinerar vården runt individer med stora vårdbehov i samverkan med kommunal hälso- och sjukvård samt det mobila närsjukvårdsteamet och palliativa teamet som utgår från sjukhuset i Arvika. Detta möjliggör för individen att få adekvat vård i hemmet på olika vårdnivåer.

I tjänsten ingår även ansvaret för särskilda boenden och i vissa fall kan korttidsvårdplatser komma att ingå. Genom att möta individen i dennes hem, ges möjlighet till en helhetsbedömning av individen i samverkan med den enskilde, närstående och kommunens sjuksköterska. Tjänstgöring sker dagtid, måndag-fredag eller efter överenskommelse.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin eller annan närliggande specialitet exempelvis geriatrik. Du har ett uttalat intresse av att vara med och utveckla vården av framförallt äldre och kroniskt sjuka patienter i samarbete med kommunala hälso- och sjukvården. Körkort B är ett krav.

Du som söker gillar att prova nya samarbetsformer för att uppnå goda resultat, medicinsk lindring och trygghet för den enskilde individen. Ett mobilt arbetssätt ställer krav på flexibilitet samt god samverkan och tät kommunikation med bland annat sjuksköterskan som arbetar i kommunal hälso- och sjukvård. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Du tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. 

Intervjuer kommer ske fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

V9ZV6ddgrfyCShdvNJIs