region skåne logo

Specialistläkare/Överläkare till VO barn och ungdom i Kristianstad

Publicerad 14 mars 2024
📍
Skåne, Kristianstad
🗓
Sista dag att söka: 28 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i ett sammansvetsat gäng på en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka dig hit! Vi söker specialistläkare/överläkare till verksamhetsområde (VO) barn och ungdom.

Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter. Vi är cirka 2 600 medarbetare.

Verksamhetsområde (VO) barn och ungdom tar emot barn och ungdomar mellan 0 och 18 år. Verksamheten består av mottagning, dagvård, vårdavdelning, neonatalavdelning samt akutmottagning och har cirka 220 anställda. VO barn och ungdom är känd för sitt medarbetarstyrda arbetssätt och sin kontinuerliga förbättringsanda. Här arbetar vi nära varandra i team där alla yrkeskategorier bidrar med sin kompetens.

Varmt välkommen till vår arbetsplats där en positiv och stöttande atmosfär genomsyrar allt vi gör! Vi är ett team som värnar om varandra och tror på att gemensamt skapa en arbetsmiljö där alla kan blomstra. Här ges du inte bara en plats att arbeta, utan också en plattform att växa och utvecklas i din roll. Vi tror på att ge våra medarbetare utrymme att utforska sin fulla potential och ta ansvar för att göra verklig skillnad för våra patienter och deras välbefinnande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi letar efter dig som finner det både lärorikt och spännande att arbeta inom pediatrik, särskilt inom områdena gastroenterologi och nefrologi. Om du dessutom brinner för att vara delaktig i att leda och utveckla verksamheten genom att aktivt driva förändrings- och förbättringsarbete är det dig vi söker.

I rollen arbetar du med avdelningsarbete och mottagningsverksamhet inom något av våra team. Du arbetar också inom akutverksamhet med bakjour- eller primärjoursarbete. I dina arbetsuppgifter ingår även handledning och bedömning av våra ST-läkare. Hos oss får du som specialistläkare möjlighet att leda och utveckla team.

Vi erbjuder dig ett varierande arbete där du är en viktig del i att hantera både enklare fall och de mer komplicerade och utmanande fallen. Det finns också möjlighet att kombinera det kliniska arbetet med forskning. Hos oss får du utvecklingsmöjligheter och tillsammans skapar vi vägar för att forma våra arbetssätt och verksamheten framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin. Språkkunskap i svenska, lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala, är ett krav. Du får gärna ha specialistkompetens inom någon grenspecialitet och några års erfarenhet av arbete i rollen som specialistläkare. Därtill är det meriterande med erfarenhet av bakjoursarbete.

Du som söker är trygg i din yrkesroll och självgående med förmåga att ta egna beslut. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och vilja att driva verksamheten framåt i positiv anda. Som person är du lyhörd och har god kommunikativ förmåga. Vidare är du initiativrik och har god förmåga att anpassa dig och prioritera utifrån ändrade omständigheter. Vidare trivs du med att arbeta och utvecklas i ett teambaserat arbetssätt, samtidigt som du är självgående och kan ta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister görs innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna dig.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

n6ry3PNUmFd6p7YqLKpf