Specialistsjuksköterska till avdelning M69/PIVA på Huddinge Sjukhus

Publicerad 18 mars 2024
📍
Stockholm, Huddinge
🗓
Sista dag att söka: 15 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. http://psykiatrisydvast.se//Vår avdelning 

Avdelning M69 är en psykiatrisk vårdavdelning med inriktning mot behandling av patienter med svåra och akuta psykiatriska symptom, psykiatrisk intensivvårdsavdelning (PIVA).

I stort sett alla patienter som vårdas på M69 vårdas med stöd av Lagen om psykiatrisk tvångsvård. Den psykiatriska intensivvården består i att målinriktat hantera agitation, stark ångest, uppvarvning och psykotiska symtom genom ett anpassat och inkluderande bemötande, aktiviteter och läkemedelsbehandling. Avdelningen har totalt 16 vårdplatser och är uppdelade på 6 PIVA-platser och 10 utslussningsplatser. För att arbetet ska löpa på så krävs det att vi aktivt samarbetar över teamgränser, lyfter och uppmuntrar varandra!

Arbetsuppgifter
Planerad och akut läkemedelshantering.
Kontinuerliga psykiatriska bedömningar.
Stödjande och problemlösande samtal med patienter.
Medicintekniska uppgifter och specifik omvårdnad.
Överrapportering till nästkommande arbetspass och informationsöverföring till andra vårdenheter och aktörer.
Arbetsledande i omvårdnaden, t.ex. följa upp att planerad vård blivit utförd eller prioritera arbetsuppgifter. Kontakt med andra enheter på kliniken för att samarbeta för att lösa problem som uppstår.
Dokumentation av utfört arbete.

Vi ser gärna att du kan ta på dig en roll som närståendesamordnare, dokumentationsutvecklare eller för att kvalitetssäkra övergången mellan sluten och öppenvård. Upp till 20% av arbetstiden kan läggas på uppdraget och det utgår även ett lönetillägg om 2500 kr/månad.

Du arbetar inte som ensam sjuksköterska dag/kväll, alltid minst 2 sjuksköterskor på varje pass!

Vi erbjuder dig 
Friskvårdsbidrag 5000 kr/år samt 1 friskvårdstimme/vecka
Fri sjukvård
Kvarstannande-bonus enligt regionens avtal med vårdförbundet
Möjlighet att delta på klinikens måndagsföreläsningar samt regelbundna professionsträffar med klinikens andra sjuksköterskor.
Engagerade chefer!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med schema dag/kväll, heltid

Vem söker vi

Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska i psykiatri. Du är en lyhörd och ansvarstagande person som växer i teamarbete. Har ett genuint intresse för akut psykiatrisk vård med patienten i fokus. Du har ett respektfullt bemötande både mot patienter, deras anhöriga samt kollegor. Trivs med att arbeta i ett växlande tempo, har ett sinne för struktur i arbetet och är flexibel och noggrann. Du är observant och ser var dina insatser behövs.

Varmt välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

KnAAvdKUcVQ7QBK4z9hs