Studielön specialistsjuksköterskeprogrammet - psykiatrisk vård

Publicerad 20 mars 2024
📍
Uppsala, Uppsala
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 50% till 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Akademiska sjukhuset erbjuder möjlighet till studielön för sjuksköterskor som antas till specialistsjuksköterskeprogrammet inom psykiatrisk vård. Efter genomförd och godkänd specialistutbildning kommer du att erbjudas en anställning som specialistsjuksköterska och vi ser fram emot att du kommer vara en viktig resurs i våra verksamheters utveckling!

Grund för urval
Vid urvalet görs en sammantagen bedömning av vilka sökande som bedöms ha bäst förutsättningar för att bedriva och utveckla omvårdnad på avancerad nivå vid Akademiska sjukhuset. Till ansökan ska bifogas en motivering till varför du söker studielön, samt en beskrivning av varför du önskar genomgå specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård. Motiveringen ska även innehålla en beskrivning av hur du ser att du vill använda din nya kompetens i organisationen och vilka professionella kompetensområden du önskar utveckla som specialistsjuksköterska. Omfattning på din motivering ska vara 1/2-1 A4-sida. Observera att beviljad studielön inte innebär platsgaranti vid sökt utbildning. För information om behörighet och anmälan, se respektive lärosäte.

Villkor
Din studielön motsvarar 100% av grundlönen (dock max 32 000 kr/månad) och den riktar sig i första hand till sjuksköterskor som är tillsvidareanställda, eller som i samband med rekryteringen ingår en tillsvidareanställning vid Akademiska sjukhuset, Region Uppsala och påbörjar sin utbildning höstterminen 2024. Då utbildningen inte ges vid Uppsala universitet till ht-24 hänvisar vi inför denna rekryteringsomgång till studier vid andra lärosäten. Under din studietid arbetar du 50% och studerar 50%. Studielönen är semesterlönegrundande och utbetalas inte under ferier och eventuella studieuppehåll. Sjukhuset prioriterar de sökande som inte tidigare har erhållit studielön under specialistutbildning inom Region Uppsala.

När du har kommit en bit in i dina studier, men i god tid innan din examen, kommer vi ha en gemensam dialog kring var du ska ha din framtida arbetsplats. Din placering kommer i möjligaste mån ske i enlighet med dina önskemål, men kan också komma att avgöras utifrån verksamhetens behov.

För mer information
Ossian Bremberg Olsson, psykos- och rättspsykiatri, 018 – 611 20 30
Mia Källström, psykiatriska akutvårdsmottagningen, 018-617 47 56
Robert Bosnjak, beroende- och neuropsykiatri för vuxna, 018- 617 01 78
Tony Bengtsson, affektiva behandlingsenheten, 018 – 612 20 67
Helena Eriksson, BUP, 018 – 611 79 18
HR-partner Angelica Anderman, angelica.martinelle.anderman@regionuppsala.se
HR avdelningen nås också på e-post till hr.as.le@regionuppsala.se

Mer information om studielön, samt svar på vanliga frågor hittar du på vår hemsida https://www.akademiska.se/arbeta-hos-oss/studielon/ (https://www.akademiska.se/arbeta-hos-oss/studielon/)

Har du frågor gällande registrering av din ansökan i vårt rekryteringsverktyg kontakta rekryteringsteamet på e-post rekrytering@akademiska.se (http://mailto:rekrytering@akademiska.se/)

Ansökan
Välkommen med din ansökan (inklusive CV och referenser) via länken nedan. Glöm inte att även lämna in en ansökan om tjänstledighet för studier till din chef samt en ansökan till utbildningen vid universitet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Al7kC84CUyIKspARKxzA