Undersköterska larmgruppen

Publicerad 19 mars 2024
📍
Stockholm, Sigtuna
🗓
Sista dag att söka: 21 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Vård- och omsorgsförvaltningen ger service, stöd, vård och omsorg till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ansvarar för myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning. Förvaltningen bedriver verksamhet inom äldreomsorg, LSS, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, anhörigstöd och myndighetsutövning. Allt arbete utförs med invånaren i fokus med utgångspunkt i värdegrunden; bemötande, delaktighet, förtroende och trygghet. Tillsammans gör vi varandra bra och arbetar för att uppnå Vård- och omsorgsförvaltningen vision som är livskvalitet hela livet.

Larmgruppen åker på på oplanerade ärenden när någon av våra brukare larmar. Alla brukare som vi utför insatser hos bor hemma i ordinärt boende runtom i kommunen. Vi utgår från kontor i centrala Märsta.ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik?

Arbetet består bl. a. av att hjälpa människor att hantera sin vardag utifrån biståndsbedömda beslut inom trygghetslarm.
Du är larmansvarig för inkommande trygghetslarm som du åtgärdar, säkerställer och rapporterar. Du bevakar fellarm och även annat tekniskt stöd, samt administrerar och dokumenterar insatser. Vid behov stöttar du larmsamordningsgruppen med arbetsuppgifter som berör våra trygghetslarm och Digitalalås.

Du kommer att installera, nedmontera och ha hand om inkomna felanmälningar gällande lås och larm. Du kommer även att arbeta kontinuerligt med att bevaka att funktionen av Trygghetslarmet fungerar samt ge support och göra felsökning på systemen.

Den tekniska delen av arbetet kommer du att få internutbildning under arbetstid och får en handledare att få stöd ifrån, vid behov.

Tjänsten är heltid, du arbetar dag- och kvällstid. Vi har 4 veckors schema med helg tjänstgöring varannan helg.

Det är ett omväxlande arbete där den huvudsakliga arbetsuppgiften är att svara på och åka på inkomna larm från brukare i ordinärt boende. Som del av larmgruppen är du ofta först på plats och ska kunna fatta egna snabba beslut samtidigt som brukarens behov måste stå i centrum. Du arbetar inom Socialtjänstlagen och kommer att arbeta med ett gäng duktiga och självgående kollegor. Samarbete med Vårdguiden, Polis och Socialjour förekommer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med tidigare erfarenhet inom äldreomsorgen. Gärna också med tidigare erfarenhet av arbete inom Larmpatrull. Du har även b-körkort och mycket goda kunskaper i svenska språket krävs, både i tal och skrift. Särskilt språktest kan förekomma vid intervjun.

Du kan förmedla lugn och trygghet samt bemöter människor i olika situationer på ett professionellt sätt. Du behöver vara flexibel, klara av att prioritera ditt arbete samt fatta egna beslut. Då du ofta träffar brukare i deras hem är det viktigt att du har ett respektfullt och serviceinriktat förhållningssätt, så att du med gott bemötande och prestigelöshet kan samarbeta väl med våra brukare, deras närstående och övriga som du kommer i kontakt med. Du är en resultatorienterad person som arbetar strukturerat och välplanerat.

Viktigt att du har ett genuint intresse av teknik, dvs Installation av trygghetslarm och digitalalås.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Din ansökan gör du enkelt genom att bifoga ditt CV och svara på några urvalsfrågor kopplade till denna tjänst. Vi ber dig dock att inte bifoga personligt brev. Tester och arbetsprov kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Före erbjudande om anställning ska ett giltigt utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

iOFrdX2oJh7Skt4r3pXE