Undersköterska till Poolen Hemtjänst centrum

Publicerad 25 mars 2024
📍
Uppsala, Enköping
🗓
Sista dag att söka: 7 maj 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker just nu en undersköterska till Poolen på Hemtjänst centrum! Om du gillar att ha ett omväxlande arbete där du roterar i olika hemtjänstgrupper kan du var den vi söker!

Hemtjänst är en lagstyrd verksamhet som möjliggör för människor att bo kvar hemma så länge som möjligt och med hjälp av våra insatser leva ett självständigt liv. Vi arbetar med stöd till främst äldre personer i deras hem och med utgångspunkt i myndighetsbeslut. Flera kunder har även hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi har ett starkt kundperspektiv i allt vi gör och som medarbetare hos oss behöver du förstå vem vi ytterst är till för.

Arbetsuppgifterna är varierande och utgår alltid från kundens behov. Som medarbetare i Poolen arbetar du i samtliga grupper och blir bokad vid frånvaro i den hemtjänstgruppen med störst behov. Du arbetar i huvudsak med god omvårdnad och service i kundens hem, men även med social samvaro och fritidsaktiviteter samt vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter. I arbetet ingår även dokumentation och planering. Du deltar i kvalitets- och utvecklingsarbetet i din arbetsgrupp och är den som lyssnar, förstår och skapar trygghet för våra kunder. Samverkan med olika aktörer runt kunden, som t ex sjuksköterska, anhöriga, rehabpersonal och biståndshandläggare, är en del av uppdraget även för medarbetare i Poolen. Du arbetar dag och helg, oftast själv och ibland tillsammans med en kollega.

Hemtjänst centrum är för närvarande indelat i sex områden och alla grupper utgår från centrala Enköping. Vi har ansvar för hemtjänst alla dygnets timmar och inom enheten finns förutom Poolen även en nattpatrull samt en grupp som arbetar enbart med trygghetslarm.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Du är utbildad undersköterska eller har motsvarande erfarenhet/kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har B-körkort.
Du behärskar svenska i tal och skrift.
Du kan cykla.
Du har arbetslivserfarenhet.

Det är meriterade om du har jobbat inom hemtjänst sedan tidigare eller har erfarenhet av liknande uppdrag och gärna inom vård och omsorg.

Personliga förmågor:
Du strukturer och driver ditt självständigt och tar ansvar för din uppgift. Du är trygg och flexibel i ditt förhållningssätt och har förmåga att anpassa dig till olika situationer. Du har empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år.

Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter så finns mer information på vår hemsida.

För dig som har skyddad identitet så finns information om hur du söker tjänsten här:
https://enkoping.se/foretag-och-arbete/jobba-i-enkoping.html#box-Personuppgiftersamtskyddadidentitet

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

WtBSnWzCtEuFdYJvhvTd