region skåne logo

Undersköterskor, psykiatri, till vuxenpsykiatri Lund, sommaren 2024

Publicerad 5 januari 2024
📍
Skåne, Lund
🗓
Sista dag att söka: 12 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Kom och jobba med oss! Gör skillnad. Varje dag.
Letar du efter ett spännande och varierande arbete där du har möjlighet att utvecklas inom din profession och som person? Då är psykiatrin något för dig. Genom att jobba hos oss under sommaren blir du en ovärderlig del av ett team som arbetar för att göra skillnad i människors liv.

Inom vuxenpsykiatrin Lund ges högkvalitativ specialistpsykiatrisk vård till människor som lider av psykisk ohälsa. Arbetet är omväxlande och utvecklande och varje dag bjuder på nya utmaningar utifrån att möta patienterna i deras mående och stärka dem i deras egen tillfriskningsprocess.

Ett sommarvikariat hos oss ger dig en bred bild och kompetens av den psykiatriska vård som bedrivs idag. Om du innan och/eller efter ditt sommarvikariat även är intresserad av att arbeta som timanställd inom resursteamet finns också möjlighet att arbeta på olika vårdenheter, vilka i sitt uppdrag är specialiserade på olika diagnoser. Du får också möjlighet att arbeta med olika kollegor och arbetsteam.

Nedan kan du läsa lite kort om respektive enhet/avdelning inom heldygnsvården:
• Akutmottagningen är öppen dygnet runt och är vägen in för de flesta av våra patienter. Akuten bemannas främst av läkare och sjuksköterskor, men även undersköterskor.
• Avdelning 1/PIVA, psykiatrisk intensivvårdsavdelning, är en psykosavdelning med 13 psykosvårdplatser och tre PIVA-vårdplatser.
• Avdelning 3 är en psykosavdelning med 16 vårdplatser.
• Avdelning 2 är en allmänpsykiatrisk sluten avdelning med 16 vårdplatser.
• Avdelning 6 är en öppen allmänpsykiatrisk avdelning med 16 vårdplatser.
• Avdelning 4/BI, brukarstyrda inläggningar, är en avdelning med fem vårdplatser för patienter med självskadeproblematik.
• Avdelning 5 är en ätstörningsenhet med tio vårdplatser.
• Avdelning 8 är en beroende och avgiftningsenhet med åtta vårdplatser.

ARBETSUPPGIFTER
Inom psykiatrin erbjuds du ett spännande och intressant arbete med möjlighet till kunskapsutveckling inom områdets samtliga områden. Som undersköterska inom psykiatrin hos oss medverkar du i den psykiatriska omvårdnaden av våra patienter där du arbetar för en hög patientsäkerhet genom nära samarbete med både kollegor och patienter I ditt arbete ingår vanligt förekommande arbetsuppgifter för undersköterskor inom psykiatrin. Du jobbar bland annat med stödsamtal, kontaktmannaskap, dokumentation i journalsystemet Melior och som ansvarig för dagliga rutiner.

Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie extra betydelsefull. Vi strävar efter att din tid hos oss blir givande och lärorik. Du får chansen att arbeta nära kunniga och engagerade kollegor i ett flerprofessionellt team. Hos oss får du en unik möjlighet att ta ditt första eller nästa steg i en professionell och meningsfull karriär.


KVALIFIKATIONER
Från 1 november 2023 arbetar vi med att ställa om till titeln undersköterska och vi kommer över tid fasa ut titeln skötare. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen eller ett intyg som visar att du var tillsvidareanställd som undersköterska den 1 juli 2023. Om du inte kan uppvisa bevis eller intyg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent psykiatri.

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med intresse för psykiatri. Du kan också ha avslutat minst termin fyra på sjuksköterskeutbildningen alternativt termin sex på läkarutbildningen. Vidare har du goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift. Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom området, gärna inom slutenvård. Kunskaper i journalsystemet Melior är en fördel.

För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken och ser värdet av ett gott samarbete, vilket du bidrar till genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bifoga undersköterskebevis från Socialstyrelsen eller examensbevis till ansökan alternativt intyg om en tillsvidareanställning som undersköterska 1 juli 2023. Om du inte kan uppvisa bevis eller intyg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent psykiatri.
Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och vi ser fram emot att lära känna dig. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Från 1 november 2023 arbetar vi med att ställa om till titeln undersköterska och vi kommer över tid fasa ut titeln skötare inom alla våra verksamheter inom psykiatrin. Att titeln förändras kommer inte förändra behovet av specialistkompetens inom psykiatri. Specialistkompetensen är fortsatt väldigt viktig och något som kommer att vidareutvecklas. Inom förvaltningen har ett arbete påbörjats med att se över vad som behövs för fortsatt kompetensutveckling, ökad yrkeskunskap och utvecklingsmöjligheter kopplat till patientarbetet. För mer information om titeln undersköterska, besök gärna Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se).

Region Skåne är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar för att göra Skåne till en ännu bättre plats att leva på. Hos oss samlas över 100 yrkesgrupper som tillsammans ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vi styrs av regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Mångfald, jämställdhet och en god arbetsmiljö anser vi ska vara självklart på våra arbetsplatser. Välkommen att bli vår kollega! Läs mer om oss på skane.se.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister kommer att göras innan eventuell anställning i verksamheter med barn och ungdomar samt psykiatrisk verksamhet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

gZlOFRKPbfzUiAZR02kl