Vårdcentralen Kusten söker PTP-Psykolog

Publicerad 20 mars 2024
📍
Västra Götaland, Kungälv
🗓
Sista dag att söka: 20 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Kusten är en privat vårdcentral inom Praktikertjänst AB och bedriver primärvård på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Vårdcentralen är modern och fräsch samt är belägen i Ytterby, precis intill Ytterby station. Hit tar du dig på en dryg kvart med kollektivtrafik från såväl Göteborgs central som Kungälvs centrum. Vi har också en filial i Kärna och på Marstrand.         Vårdcentralen har drygt 19 400 listade personer. 

Vi är en stor vårdcentral med flera angränsande mottagningar så som Rehabmottagning Kusten, vår UPH-mottagning Familjehuset Klippan, BVC och Familjecentralen Fyren.

Vi vill bedriva en primärvård i framkant och ser mycket positivt på om du har intresse för vårdens digitalisering och nya arbetssätt. I kombination med traditionell mottagningsverksamhet har vi även en egen digital tjänst, Mitt PTJ vilket ger oss möjlighet att chatta med våra patienter samt att erbjuda videobesök. Chatten bemannas varje dag av psykologer, läkare och sjuksköterskor som tillsammans hjälps åt att bedöma och behandla patienter digitalt. Ytterligare information om oss finner du på vår hemsida www.vckusten.se

Vi på Vårdcentralen Kusten vill välkomna PTP-psykolog. Vi kan erbjuda dig en utvecklande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. På vårdcentralen arbetar vi aktivt för att skapa en vård med hög tillgänglighet, kontinuitet och kvalitet. Vi ser ett stort värde i att samarbeta med andra professioner så som specialistläkare, ST-läkare, sjuksköterskor, psykologer, fysioterapeuter, rehabkoordinator, arbetsterapeuter mm. Självklart kommer du ingå i Västra Götalandsregionens PTP-program.

Vårdcentralen har en välfungerande psykologverksamhet med tre legitimerade psykologer som arbetar utifrån primärvårdens uppdrag att bedöma och behandla lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi möter i första hand personer från 16 år och uppåt. Vi har hög tillgänglighet till en första bedömning av psykolog och i regel har vi möjlighet att kontakta patienten samma vecka som de söker till oss, för rådgivning och uppstart av behandling.

Vanliga problemställningar som vi möter i vårt kliniska arbete är depression, ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, sömnproblem och kronisk smärta. Vi arbetar utifrån stegvis vård, vilket innebär att vi anpassar behandlingens intensitet och duration efter patientens behov av vård. Patienter som inte blir hjälpta av en viss insats eller behandling har alltid möjlighet att få mer omfattande insatser.

Vi har möjlighet att erbjuda vårdcentralens patienter en stor variation av insatser och behandling så som bedömning, rådgivning, gruppbehandling, iKBT samt korttidsterapi med inriktning KBT. Arbetet sker i nära samarbete med övriga yrkeskategorier inom verksamheten, där vi t ex bedriver multimodal behandling för långvarig smärta och utmattningssyndrom. Just nu deltar vi även i en forskningsstudie om existentiella samtal för äldre, tillsammans med Göteborgs Universitet och Karlstads Universitet. Se: Samtal om åldrande i primärvård - gu.se

Vi har regelbunden handledning externt och internt samt regelbundna möten med psykosociala team från andra vårdcentraler i vårt område. För oss är den sociala arbetsmiljö viktig. Därför är det ett självklart att vi tar hand om och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Vi har roligt tillsammans och ser fram emot att du blir en del i vårt team.

 

Arbetsuppgifter
Arbetet som PTP- psykolog på Vårdcentralen Kusten innebär en spännande och varierande tjänst inom primärvårdens breda uppdrag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära:

· Korta bedömningar utifrån FACT

· Individuella korttidsterapier med KBT-inriktning

· Bedriva gruppbehandlingar. De gruppbehandlingar vi erbjuder våra patienter är Unified       Protocol, stresshantering, smärthantering och multimodal gruppbehandling vid   utmattningssyndrom

· Samarbete med våra andra yrkeskategorier och vårdgrannar

· Avsatt tid för övrigt psykologarbete samt deltagande i PTP-programmet

 Kvalifikationer

Psykologexamen. Meriterande är om erfarenhet finns av arbete inom primärvården, samt grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot KBT. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Tillträdesdatum 1 september 2024.
Sista ansökningsdag 2024-04-20.

 

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst startade för över 60 år sedan och är en av Sveriges största vårdgivare. Vi har 750 mottagningar, från Vittangi i norr till Ystad i söder, som drivs av praktiker som tillsammans äger hela Praktikertjänst. Vi är övertygade om att det skapar engagemang, delaktighet, fokus på kvalitet, kontinuitet samt kompetensutveckling - och är en viktig anledning till att vi varje år hamnar i topp vad gäller både nöjda patienter och medarbetare. Hos oss får du en trygg anställning med fina förmåner och goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Vi vet att våra medarbetares välbefinnande är grunden till nöjda patienter och i det långa loppet, ett mer välmående samhälle.

bkHIr1MRsmu2YoaF9hI4