Vi söker en psykolog till Rättspsykiatriska kliniken i Säter

Publicerad 7 februari 2024
📍
Dalarna, Säter
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.Tycker du om att arbeta långsiktigt i en verksamhet som spelar en viktig roll. Nu söker Rättspsykiatriska kliniken i Säter en legitimerad psykolog.

Hos oss får du möjlighet att arbeta på djupet med långvariga behandlingskontakter i en varm och stödjande arbetsgrupp. Du kommer ingå i ett behandlingsteam bestående av andra psykologer, PTP-psykologer, kuratorer, rehabassistenter, beroendebehandlare, ÖRV-ansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och enhetschef. Du har möjlighet att jobba både utifrån KBT, PDT eller ett integrativt perspektiv. Behandlingsteamet arbetar tillsammans med läkare och avdelningspersonal mot gemensamma mål för att erbjuda patienterna färdigheter som främjar ett hållbart liv.

Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Totalt har vi 78 vårdplatser uppdelat på sju avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare. Vår patientgrupp har huvudsakligen psykosproblematik och neuropsykiatriska syndrom med samtidigt skadligt bruk. Arbetet är omväxlande och syftet med vården är att skapa förutsättningar för patienternas återgång till samhället. Som psykolog har du stora möjligheter att utforma och anpassa ditt behandlingsarbete utifrån de komplexa och mångbottnade behov som är kännetecknande för den rättspsykiatriska patientgruppen.

Den rättspsykiatriska vården på kliniken är inne i en förändrings- och utvecklingsfas, där ett tydligt fokus är mer aktivt och evidensbaserat behandlings- och bedömningsarbete. Runt om i landet pågår forsknings- och utvecklingsprojekt och på kliniken i Säter pågår ett arbete för att införa ett flertal nya bedömnings- och behandlingsmetoder. Som psykolog ser vi stora möjligheter för dig att ha en stor roll i denna utvecklingsprocess och vara drivande i klinikens fortsatta utvecklingsarbete. Du kommer stegvis introduceras till det rättspsykiatriska arbetet och arbetsmiljön med hjälp av stöttande kollegor.

Hos oss får du ett arbete som är utvecklande och intressant, ibland svårt, men tillsammans möter vi utmaningarna. Välkommen att bli en del av vårt team!Vi söker en psykolog till Rättspsykiatriska kliniken i Säter

Arbetsuppgifter


I arbetet ingår att göra riskbedömningar, utredningar, individuell- och gruppbehandlingar av våra patienter. Du kommer få en viktig roll i handlednings- och utbildningssammanhang, särskilt i metodutveckling och uppföljning tillsammans med personalen i vård- och rehabiliteringsarbetet. Vi ser gärna att du har en vilja att delta i och bidra till det organisatoriska utvecklingsarbetet. En stor del av det patientnära arbetet utgörs av relationsbyggande, då vistelsetiderna vanligtvis är långa och patienterna kan vara i behov av flera olika insatser.


Övrig information
Kvalifikationer


Krav:

  • Du är legitimerad psykolog.
  • Du som söker ska ha stort intresse av utveckling- och kvalitetsarbete, och vilja arbeta med förändringsprocesser över tid.
  • Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kommer ha goda möjligheter att själv strukturera upp ditt arbete.
  • Du ska ha ett gott ordningssinne och struktur.
  • Viktiga personliga egenskaper är nyfikenhet, uthållighet och god samarbetsförmåga.
  • Har ett pedagogiskt förhållningssätt.
  • Behärska god svenska i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta i journalsystem med tillhörande vårddokumentation.
  • Meriterande är erfarenhet av psykiatri-/rättspsykiatri eller annan relaterad verksamhet.
  • Körkort med lägst behörighet B då resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan


Vi kommer hålla intervjuer löpande under rekryteringsperioden.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.


Fackliga kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer.

BHjArU3GcWfnsmE6EaLk