Vi söker timvikarier till sommaren inom vård och omsorg Ockelbo kommun

Publicerad 1 februari 2024
📍
Gävleborg, Ockelbo
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ockelbo kommun är en Plats att växa och vi som arbetar här värnar om våra medborgare och att ständigt utveckla kommunen. Vår vision är att vara en attraktiv arbetsgivare och att vi som arbetar här är stolta och engagerade i våra arbeten. En viktig framgångsfaktor tror vi är att skapa samma möjligheter att växa för våra medarbetare som för våra medborgare och i vår lilla kommun med ca. 500 medarbetare finns det möjligheter att göra skillnad på riktigt! Här arbetar alla verksamheter i närhet till varandra och med korta beslutsvägar blir delaktighet och möjlighet att påverka en naturlig del i vardagen.

Vill du jobba med någonting roligt, utvecklade och meningsfullt och få värdefull erfarenhet inför framtiden?

Vi rekryterar flera medarbetare till timvikariat under sommaren 2024 för att säkerställa vård, omsorg och stöd till våra brukare och medborgare i behov av omsorg i Ockelbo kommun. Inom vård och omsorg innefattas verksamheterna Särskilt boende, Hemtjänst samt LSS och Socialpsykiatri.

ARBETSUPPGIFTER
Din uppgift hos oss är att ge våra brukare och medborgare en trygg och god omvårdnad, stöd i det dagliga livet samt en stimulerande fritid. Du kommer få introduktion inom allmän omvårdnad, förflyttningsteknik samt handledning och utbildning i läkemedelshantering. För dokumentation och planering används anpassade datasystem som du kommer att introduceras i.

Som timvikarie inom vård- och omsorg kommer du i huvudsak att ge omsorg och stöd till våra brukare utifrån biståndsbeslut, lagen om särskilt stöd och Socialtjänstlagen. Du kommer arbeta med att hjälpa våra brukare och medborgare utifrån individuella behov med omvårdnad och serviceinsatser. Arbetet kan även innefatta delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Särskilt boende Bysjöstrand
På äldreboendet möter du äldre människor i behov av vård- och omsorg, du arbetar tillsammans med dina kollegor i mindre gruppvård. Här kommer du att hjälpa brukarna med bland annat personlig omsorg såsom hygien, måltider samt sociala aktiviteter. Du kommer också medverka vid social dokumentation och ha kontakt med anhöriga vid behov.

Hemtjänst
Arbetar du inom hemtjänsten möter du människor i sina egna hem, du arbetar ofta självständigt. Här kommer du hjälpa brukarna med personlig omsorg såsom hygien, måltider, sociala aktiviteter, ledsagning till läkare/samhällsbesök och vissa hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån brukarnas individuella behov. I ditt arbete kan även vardagliga sysslor som att städa, tvätta och handla ingå.

LSS och Socialpsykiatri
Här arbetar du med personer i olika åldrar som behöver olika mycket hjälp och stöttning i vardagen. Det kan bland annat handla om stöd med personlig omsorg såsom hygien, måltider, sociala aktiviteter och social samvaro. Praktiska uppgifter som till exempel matlagning och hushållsarbete kan också förekomma. Arbetet kan ibland vara utmanande vilket kräver att du är trygg i dig själv. Du kommer också medverka vid social dokumentation och ha kontakt med anhöriga vid behov.

Rekryteringen avser timvikariat under semesterperioden 2024. Vi erbjuder dig timvikariat under hela eller delar av vår semesterperiod.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill göra skillnad inom vård och omsorg och som trivs med att arbeta oregelbundna arbetstider. Du har fyllt 18 år eller fyller 18 år innan 1:a juni 2024.

Det är önskvärt att du har utbildning eller tidigare erfarenhet inom vård och omsorg. Vid intresse av att arbeta inom Särskilt boende eller Hemtjänsten är det meriterande om du är utbildad undersköterska men det är inget krav. För att arbeta natt inom Hemtjänsten är det dock krav på att du behöver vara utbildad undersköterska. Vid intresse av att arbeta inom LSS och Socialpsykiatrin är det meriterande om du är utbildad undersköterska eller har studerat barn och fritidsprogrammet men det är inte ett krav.

Vid anställning som undersköterska behöver du kunna uppvisa bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska.

B-körkort är mycket meriterande för arbete inom Hemtjänsten samt LSS och socialpsykiatrin.

Som person är du ansvarstagande, idérik och har ett stort tålamod. Du ser och möter varje brukare utifrån dennes individuella behov och värderar ett gott bemötande högt. Du har förmågan att prioritera och arbeta metodiskt i ett högt arbetstempo och förstår vikten av ett väl fungerande samarbete med dina kollegor och andra funktioner inom verksamheten.

Du behöver ha god förmåga till att uttrycka dig i svenska, både i tal och i skrift, då både skriftlig dokumentation och kommunikation med våra brukare och medborgare är viktiga delar av arbetet.

I din ansökan önskar vi att det framgår vilken verksamhet du främst är intresserad av att arbeta inom: Särskilt boende, Hemtjänst eller LSS och Socialpsykiatri. Vi kan dock inte garantera att du vid anställning får arbeta inom den verksamhet du angett som mest intressant.

Vi träffar kandidater löpande under hela annonseringstiden, vilket innebär att vissa verksamheter kan bli klara med sin sommarbemanning tidigt under våren. Skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Bor du utanför Ockelbo?
Det är närmare än du tror; med X-trafik tar det 22 minuter från Gävle, 35 minuter från Sandviken och 35 minuter från Bollnäs att komma hit.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

5UQrgF3w7iMspopVmSk8