Vill du spendera sommaren med oss? Sök sommarjobb på Socialförvaltningen

Publicerad 6 mars 2024
📍
Skåne, Örkelljunga
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Örkelljunga är en del av ”Familjen Helsingborg” där 11 kommuner i det expansiva Skåne Nordväst tillsammans arbetar för att gynna den gemensamma regionen. Örkelljunga är en kommun med stabil ekonomi och har idag drygt 10 000 invånare. Örkelljunga kännetecknas av en närhet där ett starkt samarbete och korta beslutsvägar utgör styrkan i den lilla kommunen. Här har du som medarbetare större möjlighet att påverka din personliga utveckling likväl som verksamhetens utveckling i stort. I Örkelljunga kommun arbetar vi med ett professionellt bemötande präglat av våra tre värdeord; kunskap, omtanke och handling. Som en del av Örkelljunga kommun har du möjlighet att arbeta gränsöverskridande och göra skillnad.

Socialförvaltningen i Örkelljunga kommun består av socialtjänst, äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, omsorg för funktionsnedsatta och förebyggande funktioner. Vi är organiserade i förebyggandeenhet, myndighetsenhet och verkställarenhet. Vårt ledord är teamwork, att använda den lilla kommunens styrka som är att kunna arbeta nära varandra i korta beslutsled för en effektiv organisation och ett verksamhetsnära perspektiv.

Får ut mer av sommaren med ett sommarjobb hos oss!
Söker du ett arbete där du uppskattas och är till nytta och glädje för andra människor? Välkommen till sommarjobb i Örkelljunga kommun. Vår senaste medarbetarenkät visar att 85 % av våra medarbetare tycker att arbetet hos oss är meningsfullt. I Hemtjänstindex 2023 och i Socialstyrelsens enkätundersökning inom äldreomsorgen gör vi förbättringskliv särskilt inom bemötande, vilket bekräftar att vi är på rätt väg. Vi berättar också med stolthet att socialförvaltningen i Örkelljunga har uppmärksammats i media för sitt framåtblickande arbete med välfärdsteknik och nya lösningar på välfärden utmaningar.

Offentlig sektor har Sveriges viktigaste jobb. Vill du vara med och forma hur vårt samhälle och vår välfärd ska se ut nu och i framtiden, så kan vi erbjuda dig arbete i sommar. Vi söker sommarvikarier inom hemtjänst, nattpatrull, på särskilt boende för äldre och inom omsorgen om personer med funktionsnedsättningar såsom på boende och i ordinärt boende.

Vi söker nu sommarvikarier inom äldreomsorgen, LSS och socialpsykiatri. Vi har en väg in. Urvalet görs utifrån dina kunskaper, önskemål och erfarenheter. I våra verksamheter är vi alltid nära våra invånare. Vi är med om svåra saker och fina stunder. Om sjukdom och om glädje. Vi är med och stöttar, handlar, städar, tvättar, diskar, planerar, sköter hygien, vårdar och räddar liv dygnet runt.

Vi lovar ett sommarjobb som kan bli början till en professionell karriär inom en bransch där medmänsklighet och kollegialitet är en viktig del av att vara bäst på sitt jobb. Vi kommer att bistå med givande sommaraktiviteter för personal och invånare i syfte att höja trivsel och gemenskap där hälften av ordinarie personal är i verksamheterna.

Du kan även erbjudas månadslön om du sommarjobbar hos oss, alla sommarvikarier har rätt till ett friskvårdsbidrag på 800 kr. För sommarvikarie med gedigen erfarenhet och lämplighet kan det vara aktuellt med ett mentorskapstillägg under vecka 26-33, utifrån arbetade timmar, mer information ges vid rekrytering. Med ett sommarjobb hos oss kan du få ut mer av sommartiden.

Rekryteringsprocessen för sommarjobb
1. Sök jobbet
2. Vi gör löpande urval utifrån de sökandens kvalifikationer och kompetenser
3. Går du vidare, kallar vi till intervju, kollar upp referenser och kontrollerar belastningsregistret
4. Är du rätt person för jobbet blir du erbjuden anställning
5. Vi skräddarsyr introduktionen


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att ge individuell omsorg och service utifrån den enskildes behov. Det kan vara hjälp med av- och påklädning, förflyttningar, personlig omvårdnad, städning, tvätt och inköp. Att aktivera brukarna är en del av uppdraget. Dokumentation är också en viktig del av arbetet för att brukarnas behov ska tillgodoses på bästa sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett gott bemötande med alla du möter och har en positiv attityd i ditt arbete. Det innebär att vara beredd på att verksamhetens behov förändras och att du klarar av att möta förändringar med positiv inställning.

Du är trygg, stabil och har god självinsikt, vilket även gäller i stressituationer där du behåller ditt lugn. Du arbetar bra med andra människor, samspelar med dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och ansvarsfull. Du har ett klart och välformulerat tal och kan även uttrycka dig bra i skrift. Du ser möjligheter framför hinder och bidrar till en hälsosam arbetsmiljö. Du har god förmåga att samarbeta med andra och är flexibel då du kan komma till olika arbetsplatser med kort varsel.

Vårt uppdrag innebär vård och omsorg av samhällets svagaste målgrupper, men också att kunna hantera teknik, data och mobiltelefon som är en del av arbetsutrustningen. Du behöver var öppen för att lära dig de system vi använder i uppdraget då dokumentation och digital signering ingår.

Undersköterskeutbildning är önskvärt och tidigare arbete inom vård och omsorg är en merit.

Urval görs löpande under ansökningstiden och tillsättning sker enligt överenskommelse
B-körkort är ett krav vid arbete inom hemtjänsten och boendestöd, men ingenting är omöjligt.

ÖVRIGT
I samband med erbjudande av tjänst behöver du som sökande lämna in utdrag från belastningsregistret innan anställning kan ske.
Vi krigsplacerar årligen vår personal. Vi har redan valt annonseringskanal och undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

P6HiM2UjHrlZCpoew8XN